pátek 24. května 2013

Restaurace VALORIA

Myslím, že tato restaurace si zaslouží svůj vlastní příspěvěk :) Je to jedna z restaurací, které se prezentovaly na Špilberk Food Festivalu v Brně - http://fitpastelka.blogspot.cz/2013/05/spilberk-food-festival-2013.html

Navštívila jsem ji, tak se s Vámi aspoň podělím o fotky a dojmy :)

Prostředí moc příjemné, obsluha velmi milá. Ochotně donesli na požádání obyčejnou vodu s citrónem.

Jako pozornost jsme dostali mini předkrm:

Terinka s kozím sýrem

Chutnal výborně, ale někdy mám pocit, že když od něčeho ochutnáte jen malý kousíček, tak to mnohdy zanechá lepší dojem, než když si dopřejete velkou porci :)

Chřestový krém s uzeným pstruhem
Polévka mě až tak nezaujala. Sama o sobě nijak zvláštní, jen ten pstruh v ní byl moc dobrý :) Byla dobrá, ale od luxusní restaurace bych čekala víc.

Srnčí hřbet na pyré ze zauzených kaštanů s restovanými hřiby
Výborné jídlo. Maso krásně jemné. Chuť kaštanového pyré byla zvláštní..trochu mi to připomínalo hrachovou kaši :) Ale dobře to doplňovala sladká omáčka. 

Filátko z pražmy královské s chřestem na oříškovém másle a omáčkou Beurre Blanc

Měla jsem možnost ochutnat jen malý kousek, ale moc mi chutnalo:) Velmi lehké jídlo.

Tvarohové knedlíčky s jahodovým ragú a šlehačkou
Doporučuju raději jiný dezert, na knedlíčcích není nic extra. Navíc k nim bylo málo jahod. Uvnitř knedlíčků nebyla žádná náplň.

Panacota z citrónové trávy, s rebarborovým medem

Opět jsem měla jen malý kousek, ale tento dezert mě nadchl. Panacota byla úžasné smetanová s lehkou citrónovou příchutí. Rebarborový med byl také skvělý.


Celkově hodnotím restauraci velmi pozitivně, i když mě dezert zklamal a polévka nenadchla. Ale hlavní chod byl super. Na Food festivalu byl ale jejich čokoládovo-lanýžový dort opravdu skvělý.
Nemohu nezmínit, jak skvěle mají vybavené toalety :) Najdete tam dokonce stylingové přípravky na vlasy, krém na ruce.. a malé srolované mini ručníky, které se po použití odhazují do košíku.

Restauraci bych vzhledem k cenám doporučila pro nějakou slavnostnější příležitost.


10 komentářů:

  1. Ta pražma by mě lákala, ale všechno vypadá krásně. Já se v těch lepších restauracích asi nejvíc obávám obsluhy, že bude příliš "strojená" a nevrlá, přijde mi, že to bývá taková celkem nešvar, minimálně v Praze. Ale naštěstí je čím dál víc podniků, kam se člověk nemusí bát vkročit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, té obsluhy se taky trochu bojím, aby na mě nekoukali skrz prsty :) Ale tady to bylo v pohodě, jen jsem se cítil zvláštně, když mi chodili dolívat vodu :)

      Vymazat
    2. Ona i přehnaná pozornost škodí. Já byla takhle jednou v restauraci u Pohlreicha a celou dobu nám za zády stál číšník a každé asi dvě minuty se zeptal, zda je vše v pořádku. A to fakt nepřeháním :)

      Vymazat
  2. ten srnčí hřbet vypadá nádherně! snad se mi něco takového podaří jednou uvařit :)

    OdpovědětVymazat
  3. v žádné takové luxusní restauraci jsem nikdy nebyla, ale láká mě to, třeba na nějaké výročí nebo narozeniny :) a zaujalo mě i to vybavení toalet :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně právě taky, když jsem o tom četla, tak jsem to tam musela jít omrknout :) Ale žádná spešl značka na vlasy tam nebyla, jen Syoss :)

      Vymazat
  4. Uuuh, tak to vypadá božsky! Musím tam taky po skončení tohoto semestru skočit! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Tyjo, škoda, že u nás je jen samá hospoda, pajzl, nebo fastfood :(

    OdpovědětVymazat
  6. wow takový luxusní jídla :ú to je vážně mini předkrm :D jo máš pravdu, když jsem jedla ovesnou kaši, první lžíce byli slast, ale pak už jsem tu chuť ani nevnímala :)

    OdpovědětVymazat