SUROVINY:
100 g amarantové mouky
80 g amarantu
5 g prášku do pečiva
šťáva z půlky citrónu
70 g kakaa
2 vajíčka
1 lžička stévie
2 lžičky vanilkové extraktu
3 banány
1 a půl avokáda
POSTUP:
Nejprve si uvaříme amarant. (vařím asi 20 min. v poměru 2:1 voda:amarant)
Poté vydlabeme avokádo a nakrájíme banány na kousky.
Poté rozmixujeme banány s avokádem a přidáme amarant.
A vmícháme postupně i všechny ostatní suroviny.
Vylila jsem těsto do vymazané a vysypané formy a pekla v troubě rozpálené na 180°C. Pekla jsem nejméně 40 min. A stejně to vevnitř je zas takové vlhké..(podobné jako u cuketových brownies)
Po vytáhnutí z trouby:
Moje inspirace:
Inspirace: http://www.paleolifestyle.cz/2012/03/03/cokoladovy-dort-bez-jakekoli-mouky/
http://fitfoodmanic.blogspot.cz/2013/03/avokadove-brownies-lepsi-neochutnate.html
Bohužel nejsem moc spokojena s výsledkem. Brownies jsou trochu hořké. Nic strašného, jíst se to v pohodě dá, ale není to žádná extra mňamka. Buď to bude tím amarantem nebo je tam moc kakaa a málo sladidla (a to jsem doufala, že 3 banány jsou dost).
Možná to risknu ještě někdy příště a radši dám např. pšeničnou celozrnnou mouku a méně kakaa a více stévie. Chci vědět, v čem to vězí..:)
A to jsem to zrovna všechno tak hezky nafotila.. tak to jsem dávám - abyste aspoň věděli - jak ne :) Přitom jsou tam samé dobré věci.. fakt to budu asi muset ještě někdy pozměněné zkusit.






Ale na fotkách to vypadá fakt jedle :) Příští pokus bude určitě lepší. Já bych teda ty banány asi radši snědla, jak se znám :)
OdpovědětVymazatMě se na fotkách taky líbí :) Tak jsi měla přidat jen fotky, když ti nechutná možná, ne? :D Jinak jsem vůbec netušila, že se amarant vaří! Když jsem ho měla dřív doma, jedla jsem jej jen tak.. :D
OdpovědětVymazatmísot stévie dej med a uvidíš, že to bude úplně jiný :)
OdpovědětVymazatdtcwe72n3
OdpovědětVymazatgolden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet