středa 8. května 2013

8.5. Orchidejová středa

Využili jsme dnešního svátku a vypravili se na výlet za orchidejemi do Čertoryjí v Bílých Karpatech - http://itras.cz/certoryje/


Takhle krásně to tam vypadalo :)


A takové orchideje tam rostly:
(Tak jsem byla upozorněna, že to není orchidej, ale Rozrazil rezekvítek :)


Ale tohle už snad doufám je orchidej :)



Už jste navštívili Čertoryje?:)

Tak to byla taková malá vsuvka:) Teď k jídlu:

Jídlo


Snídaně: Bílý jogurt s ovesnými a amarantovými vločkami, zelené hrozny a 2 kiwi

2 Tic-tacy cherry passion

Svačinka: Nutrend ProFigur müsli tyčinka s vaječným likérem


Pozitivem této tyčinky sice je, že nemá rozinky (nemám je ráda), ale jinak mě nijak nezaujala. Příchuť vaječného likéru bych teda rozhodně nijak nepoznala. To už mi více chutnají Corny tyčinky. I když ty už jsem taky neměla pěkně dlouho..za celou dobu existence mého blogu ani jednu. Ale měla jsem ráda banánovo-čokoládovou nebo kokosovou :)

Když jsem byla malá, tak jsem musli tyčinky nesnášela. Rodiče kupovali tyhle:
Pamatujete si na ně někdo taky?:) Myslím, že v dětství by se to s tou zdravou stravou nemělo zas tak přehánět.. já dostávala na svačinu tmavý chleba Moskva..kupovaly se tyhle tyčinky.. snídalo se musli.. a já to  vůbec neměla ráda. Aspoň že jsem si prosadila to musli čokoládové, to už mi pak chutnalo :)
No ale vidíte - nakonec jsem se k tomuto typu stravování dostala v dospělosti i já sama:) Jen ty ovocné šťavnaté tyčinky teda pořád nemusím :)

Druhá svačina: Slunečnicový chléb s arašídovým máslem, banán

Kousek proteinové tyčinky Excelent

Oběd: Slunečnicové chleby s šunkou s sýrem; banán 

Zelenina jaksi nebyla..

Odpolední svačinaSlunečnicový chléb s arašídovým máslem, kefírové mléko

Večeře: Špaldové kroupy se špenátem a s lososem


Špenát i losos byl tentokrát mražený. A losos měl hrozně moc kostí :-/

Trénink


Aktivita: Výlet



16 komentářů:

  1. Čertoryje teda neznám, ale dle fotek soudím, že bych je ráda poznala :) No jo, Fit šťavnatá, to bylo i moje dětství a nutné zlo na každý výlet :) Řekla bych, že udělat věrohodnou příchuť vaječného likéru je oříšek pro řadu výrobců :) Večeře vypadá skvěle!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě těší, že si na ty tyčinky taky pamatuješ :) Večeře byla zajímavá - jen ty kosti tam byly otravné..:-/ Ale když mám možnost - tak se snažím jíst ryby :)

      Vymazat
    2. Ony tady ty kusy lososa (podkovy nebo jak se jim říká) bývají dost kostnaté, taky jsem na to párkrát mále doplatila životem :)) Ryby miluju, teď trochu experimentuju a zkusila jsem nedávno candáta, sumce a platýze :)

      Vymazat
    3. A kam je chodíš nakupovat?:) Já bych ryby taky ráda víc zařadila, jen jsem si zatím nenašla nějaký dobrý zdroj odkud je brát..

      Vymazat
    4. Z velké části děkuji oběma dědům-rybářům za přísun ryb :), jinak občas se poštěstí sehnat něco výhodně na trzích a přijde mi, poměrně kvalitní ryby mívají v Globusu. Když to nejde jinak, Teco to jistí.

      Vymazat
  2. Teda, tam to musej být takový malý ráj, vypadá to jako krásné prostředí!:) Já když jsem byla malá, tak se u nás zdravá strava moc nepěstovala, takže když jsem asi v 15 poprvé slyšela, že si někdo dělá na snídani ovesnou kaši, omakžitě jsem mamku otravovala, že to chci taky a pak jsem se naučila jíst uplně jinak:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, moc pěkné prostředí :) Kdyby nebylo mokro, tak bych si tam nejraději lehla někde do trávy :) To obdivuji - když někdo takhle sám změní stravu na zdravější, přestože se v jeho rodině jedlo jinak. To třeba s babičkou a dědou si to nedokážu úplně dobře představit - jak bych obstála tam. Protože já jednu dobu nejedla absolutně žádný cukr - v ničem - a pro babičku to bylo dost těžké pochopit. Mamka naštěstí má pochopení :)

      Vymazat
  3. Hned bych tam šla na procházku :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem lososa vlastně asi nikdy neměla... Hezké fotky:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to o hodně přicházíš :) Já mám lososa moc ráda :) A nějakou jinou rybu jsi měla? Mně losos z ryb chutná asi nejvíce (ale zas tak moc jsem jich taky neměla)

      Vymazat
  5. to jsou orchideje? zvláštní druh :) mm příchuť vaječného likéru? to bych si dala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem nevěděla, že jsou takové orchideje.. ale u nás jsou hold jiné - než ty exotické, jak známe z obrázků :) Ale i na těchto je vidět pro orchidej typický tvar květu - ten spodní je takový vyhloubený

      Vymazat
  6. Dobrý den,

    náhodou jsem se dostala na Vaše stránky a chtěla bych Vás upozornit, že modrá květinka na obrázku není žádný druh orchideje, nýbrž rozrazil rezekvítek - hojně rostoucí v celé ČR na lukách.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, děkuju za upozornění :) Opravila jsem to. Přidala jsem tedy ještě jednu fotku a doufám, že aspoň tohle je tedy orchidej?:)

      Vymazat
  7. ta druhá rostlinka je obyčejná fialka/violka :)

    OdpovědětVymazat
  8. A kam je chodíš nakupovat?:) Já bych ryby taky ráda víc zařadila, jen jsem si zatím nenašla nějaký dobrý zdroj odkud je brát..
    neon shirts in bulk
    best place to buy shirts in bulk

    OdpovědětVymazat