úterý 30. dubna 2013

30.4. Chlubivé úterý

Nejprve se Vám pochlubím svou objednávkou v Country Life:)


Quinou už chci dlouho ochutnat, ale u nás ve zdravé výživě je dost drahá. Tady byla trošičku levnější - 55 Kč http://www.countrylife.cz/quinoa-semeno-250-g-bio-country-life

Amarantové vločky jsem zahlídla u Marti a moc mě zaujaly - amarant se snažím využívat (buď jako přílohu nebo mouku), protože je to hodně zdravá obilovina.

Krém JORI ze 4 druhů ořechů jsem zase viděla u Monči, tak jsem se hned musela opičit ;) Už dlouho chci zkusit krém i z jiných ořechů než jsou arašídy, ale většinou jsou dost drahé. Tenhle taky nebyl nejlevnější - 116 Kč. Ale pořád je to levnější než mandlové máslo :)

Shoyu je sójová omáčka. Ráda ji používám do červené čočky, tak jsem chtěla nějakou zdravou, kvalitní. http://www.countrylife.cz/shoyu-sojova-omacka-200-ml-bio-country-life

Umeocet mě podle popisku hodně zaujal - http://www.countrylife.cz/ume-ocet-200-ml-country-life. Používá se do salátů.

JASON není nic k jídlu, je to bio deodorant s vůní levandule:) Nejsou v něm použity parabeny, syntetická barviva, syntetické vonné ani škodlivé chemikálie a nese certifikát HCS ( to znamená, že není testován na zvířatech a nejsou v něm použity ani ingredience, které by na zvířatech testovány byly)

Nejsem tak striktní, že bych nikdy nepoužívala žádné deodoranty/antiperspiranty, které v sobě mají hliník - ale spíše se jím snažím vyhýbat. Celkově je mi sympatičtější používat přírodní kosmetiku.

A teď už k jídleníčku:

Jídlo


Snídaně: Strouhaný tvarohový dort - 2 kousky, jogurt s jahodami a amarantovými vločkami


Dort dělala mamka a byl moc dobrý!!!:) Jenže ono je snadné udělat dobrou buchtu - ale těžší je udělat dobrou buchtu tak, aby byla zdravá a dietní :) Což tahle moc není, i když náplň je z tvarohu. Budu si ji muset přizpůsobit :) Tak až udělám tu zdravou variantu, tak ji sem dám i z receptem :) (něco podobného dělala Markéta)


Amarantové vločky dobré :) Jsou takové malinké, křupavé:) A nemají až tak moc výraznou amarantovou chuť.

Dopolední svačina: Kváskový chleba s arašídovým máslem, půlka mrkve

Gainer po tréninku

Oběd: Losos s brambory na másle, cherry rajčátka 

Oběd z menzy - já bych tam to máslo nedávala ;)
17:35 Odpolední svačina: Froop jogurt Müller (broskev, maracuja), bílá Activia s konopným semínkem a 1 jahodou


Po dlouhé době jsem se nechala zlákat ochuceným jogurtem :) Zmiňovala se o něm na blogu Nikki a taky byl v akci 1+1 zdarma ;) Byl dobrý, ale nijak extra mě nenadchl. Navíc ta ovocná složka mě tak nějak dráždila na jazyku..

Večeře: Volské oka s parmazánem a česnekovým pestem, celozrnný chleba, cherry rajčátka a kousek oranžové papriky (a kousíček Leerdammer light sýru)




23:05 Druhá večeře: Nakrájená cuketa (300 g) se zaatarem (koření) a plátkem celozrnného chleba

Trénink

Aktivita: Posilovna - trénink

Dřepy se závažím 4x8 (20kg, 35kg, 35kg, 35kg)

Výpady 3x12 (10kg, 10kg, 10kg)

Bench press 4x8 (10kg - jednoručky v každé ruce 5kg; 25 kg, 25 kg, 25 kg)

Tricepsové stahování kladky s lanem 3x10 (7 kg) těch 7 kg na mě bylo fakt DOST, moc to ke konci nešlo..takže pak jsem měla už jen 6kg a pak 5kg..

Výpony na lýtka 3x15

19 komentářů:

  1. Jídlo i nákpuy vypadají skvěle! Amaratové vločky jsem nikdy nezkusila, takže díky za tip, až na ně někde narazím, tak si je určitě koupím :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to zajímavé zpestření ty vločky :) Ale pravidelně je asi kupovat nebudu - protože stojí celkem dost a v Brně je nikde nemají - pokud vím :-/

      Vymazat
  2. tyyjo, hezky!
    A ten tvarohovej dort vypadá úžasně .)

    OdpovědětVymazat
  3. Závidím nákupy i jídlo, tvarohový dort vypadá skvěle, těším se na ten zdravotní recept :)

    OdpovědětVymazat
  4. Jé, super nákup :) Já taky pořád uvažuji, že si něco objednám i z nějakého internetového zdravého eshopu. Ty amarantoé vločky mě lákají a nějakou levnější quinou bych taky ocenila :)

    A tvarohový dort vypadá vážně božsky! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Jen je nevýhoda s poštovným.. nejlepší je objednat toho hodně nebo když se více lidí spojí dohromady:)

      Vymazat
  5. Večeře vypadá úžasně. Strouhaný dort miluju, mamka ho taky dělá a mamky holt to pečení umí :) Nákup máš hezký, tyhle věci jsem hodně kupovala v dobách mého vegetariánství/veganství :) No a s těma jahodama už neprovokuj, nebo budu muset jít nakupovat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moje mamka kupodivu zas tak moc nepeče, já peču častěji :) Ale zas je ochotna taky zkoušet různé recepty - co se kde dočte :) To babička ta měla nějaké osvědčené recepty - a dělala pořád dokola ty samé. Ale byly dobré :)

      Vymazat
    2. A recepty z dob vegetariánství/veganství se dají uplatnit i teď. ne?:)

      Vymazat
    3. No je fakt, že já taky peču o dost víc jak máma, ta pekla, hlavně když jsem byla malá. Ale teď jak nemám troubu, tak jsem nic neupekla asi rok a mám dost absťák :) Bývala to pro mě prima terapie :) No, babička umí pokazit i řízek, natož aby pekla buchty :)
      Recepty se určitě uplatnit dají, ale ty moje byly hodně založené na obilovinách a luštěninách (což je asi taková vege-klasika) a ty teď nejím vůbec, tak by to chtělo hodně "předělávek"...

      Vymazat
  6. ten strouhanej dort už musím taky vyzkoušet!:) a nákup je bezvadnej, samý novinky

    OdpovědětVymazat
  7. Ten tvarohovej dort jsem taky dělala, je výbornej!:)

    OdpovědětVymazat
  8. všechny věci jsou pro mě naprosté novinky, nejradši bych z toho ochutnala to jori, ale jsem dost ekonomickej člověk, takže si toho hodně odpouštím :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šetříš na něco jiného? Já zas mám někdy problém s tím, že si peníze neumím moc šetřit.. a pak je za to jídlo bez rozmyslu poutrácím.. protože se mi nechce pořád u jídla řešit zda si to můžu nebo nemůžu dovolit. Ale možná to brzy budu muset začít řešit více..

      Vymazat
  9. Jori bych chtěla také moc zkusit :-) jistě je skvělé :-)
    Jinak moc děkuji za zmínění se o mně :-)

    OdpovědětVymazat