pondělí 1. dubna 2013

Mrkvová buchta

Ve snídaňové soutěži u fitness-girl mě zaujal tenhle mrkvový koláč :) A měla jsem spoustu mrkve z farmářské bedýnky a už začínala měknout, tak nastal čas koláč vyzkoušet :)

Našla jsem si i původní recept - Mrkvový dort z Albertu: http://www.albert.cz/radce-zakaznika/recepty/mrkvovy-dort.html a svůj recept uzpůsobila podle těchto dvou :)



SUROVINY:

250g celozrnné špaldové mouky
130g amarantové mouky
50g xilovitu
10g prášku do pečiva
špetka soli
1 lžička mleté skořice
1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
70ml řepkového oleje
3 vejce
180g jogurtu
150ml mléka
1 lžička sušené citrónové kůry
1 lžička vanilkového aroma
600 g mrkve, oloupané, nastrouhané
máslo na vymazání plechu
špaldová krupice na vysypání plechu

POSTUP:

Je to velmi snadné :) V jedné míse jsem smíchala všechny sypké suroviny, v druhé míse všechny mokré. A ty mokré jsem pak postupně přidala k těm suchým. A do směsi jsem nakonec přidala nastrouhanou mrkev.

Nejprve jsem dala péct na 180°C na 40 min. Ale zjistila jsem, že buchta je dost syrová a dávala jsem ji do trouby ještě dopékat, ale už to moc nepomohlo.. takže příště určitě péct déle!

Ale i tak byla buchta výborná :) Chutnala trochu jako perník - díky tomu koření :)

Namazala jsem si na ni bílý jogurt a posypala ji skořicí :)

7 komentářů:

  1. Vypadá to výborně! Škoda jen, že já vždycky mrkve sním dřív, než mají šanci být využity jinak :)

    OdpovědětVymazat
  2. mrkvový koláč je nejlepší....ještě aby ne, když jsem za něj vyhrála tu soutěž!:D

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá dobře! :) Někdy vyzkouším.

    http://spolecnacesta.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuju holky za tolik pochval :) Ráda ho brzo zopakuju :)

    OdpovědětVymazat