pondělí 29. dubna 2013

28.4. Běhací neděle

Jídlo


Snídaně: Rebarborová buchta s arašídovou posypkou

Dopolední svačina: Celozrnné těstoviny s lilkem orestovaným na olivovém oleji s italskými bylinkami


Oběd: Celozrnné špagety s omáčkou Panzani originale, šmakounem, sýrem Madeland light a čerstvými bylinkami



Omluvte upatlanou misku.. ale většinou když to fotím, tak už mám tak velký hlad, že se mi nechce zdržovat ještě tím, abych tu misku před focením omývala :)

Odpolední svačina: Jogurt se zelenými hrozny, chia semínky a pékanovými ořechy


Fotila jsem ještě před zamícháním, aby nebyla upatlaná miska ;) Semínek je tam asi 10 g.

Večeře: Špaldové kroupy s meruňkovým šmakounem, pékanovými ořechy, skořicí a kardamonem; půlka bílé papriky a kousek okurky




Těšila jsem se, jaké jsem si to vymyslela zajímavé jídlo - ale popravdě nic moc :( Špaldové kroupy jsem totiž uvařila tak, jako bych vařila přílohu. Takže byly celkem tvrdé -  se sladkým šmakounem by bylo lepší, kdyby byly trochu rozvařenější. Navíc jsem si takhle toho meruňkového šmakouna (kterého jsem si mimochodem moc oblíbila) ani pořádně nevychutnala.. s těstovinami jeho chuť vynikne mnohem lépe!

Trénink


Aktivita: Ranní běh na lačno - 1 h.

Letos je to podruhé, co jsem vyběhla ven. Cítila jsem se provinile za ten koktejl včera v noci. Tak jsem musela jít aspoň ráno běhat:) A až v polovině běhu jsem zjistila, že jsem celou dobu běhala s tričkem naruby! To na mě musel být pohled..:-/ :-)

Chtěla jsem si dát ještě nějaké reabilitační cvičení, ale mám namožené rameno. Asi z laser game.. tak ho radši nechám regenerovat :)




18 komentářů:

  1. Mě špaldové kroupy chutnají moc, ale je třeba je fakt dlouho vařit. Co si pamatuji, tak já jsem je vařila i kolem 45 minut. Pak byly úplně akorát :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To by bylo určitě lepší.. já je právě dělala jen 20 min. - dělávám je tak jako přílohu např. k masu

      Vymazat
  2. Večeře zní moc hezky, škoda že se úplně nevyvedla :/ Tak už jsi se pustila i do lilku, co? :) Já ho mám moc ráda, hlavně teda v kombinaci s cuketou a rajčaty..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám právě lilek moc ráda, nejraději tuhle kombinaci: http://fitpastelka.blogspot.cz/2013/02/olejova-streda.html a nebo pak lilkovou kaši - baba chanoughe, měla bych se ji naučit dělat :)

      A jak připravuješ lilek v kombinaci s rajčaty a cuketou? S

      Vymazat
    2. Jo, lilková kaše je bezkonkurenční :)
      Jeden z mých oblíbených receptů: lilek rozpůlím a krátce opeču v troubě, vydlabu vnitřek a smíchám ho s pokrájenou cuketou a rajčaty (můžou být i sušená), posypu sýrem a vrátím do trouby zapéct.
      Nebo jenom lilek, cuketu a rajčata pokrájím a restuju na pánvi na olivovém oleji a koření, k tomu se hodí třeba právě zaatar..

      Vymazat
    3. To zní moc dobře, děkuju za tipy :)

      Vymazat
  3. rehabilitační cvičení chci vyzkoušet :) a musím si koupit lilek!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě jsi ho nezkoušela?:) Je dobrý třeba zapečený s mozarellou:)

      Vymazat
  4. V ledničce mám lilek a pořád přmýšlím, jak ho udělat, díky za tip!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doporučila bych přidat třeba ještě mozarellu a rajčata :)

      Vymazat
  5. jak se ti běželo nalačno? já se běhu po ránu celkem děsím, je to pro mě zápřah i normálně, tak se bojím, že po ránu bez snídaně nemám šanci uběhnout ani kilometr :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kupodivu se mi běželo dobře :) Nesmím ale s vyběhnutím moc otálet - jen vstanu - hned se oblíknu, umyju obličej, napiju se a vyrážím :) A taky nesmím vstávat moc pozdě - aby tělo nebylo už moc vyhladovělé. Ale jsem sama překvapená, že to nalačno zvládám :) Dříve to pro mě bylo taky nepředstavitelné :) Ale pokud máš třeba doma rotoped - tak zkus nejdříve třeba jen doma ráno nalačno šlapat na něm, protože to můžeš kdykoliv přerušit :)

      Vymazat
    2. mám doma běhací pás přímo, ale přeci jen je to na něm o hodně jednoduší než běhání venku... dneska jsem to zkusila a kupodivu jsem taky 40 minutek na pásu zvládla a nezkolabovala :D

      Vymazat
    3. No vidíš, to je super!:) Když to budeš takhle trénovat doma, tělo si zvykne a pak to zvládneš i venku :) A to nevadí, že je to lehčí - důležité je hlídat si tepovku - abys ji měla v pásmu, kdy pálíš tuky - kdyžtak přidat rychlost:)

      Vymazat
  6. já když mám hlad tak kašlu na všechno stolování :D ráno jsem vstala a šla do sprchy )což normálně nedělám) a už jsem měla úplně abstinenční příznaky na snídani, že jsem jí neměla hned po tom co jsem vstala (bylo mi fakt blbě) :D pekanové oříšky mi přijdou jako zbytečně vyhozené peníze, jelikož to chutná stejně jak vlašáky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, to se mi taky někdy stává s těmi "abstinenčními" příznaky, - obzvláště pokud vstanu hodně pozdě.. S těmi pékanovými ořechy to je pravda - že chutnají dost podobně jako vlašáky.. ale přijde mi, že u vlašáků se častěji stává, že je tam nějaký hořký.. ty pékanové jsou všechny takové pěkné :)

      Vymazat