středa 3. července 2013

3.7. Zmrzlinová středa

Jídlo


Snídaně: Bílý jogurt s ovesnými vločkami, jahodami, hrozny, meduňkou a vlašskými ořechy


Svačina: Chleba s arašídovým máslem, mrkev



Oběd: Hrášková polévka s krutony
Anglický roastbeef, steakové hranolky, tatarka


Tohle jídlo už tu nedávno bylo :) Je to opět denní menu z restaurace Na Švábce :) http://www.nasvabce.cz/ Bylo tak dobré, že jsem si na něj musela opět zajít :)

Zmrzlina Mcennedy z LIDLu


Moc dobré zmrzlinky!:) Hlavně ta banánová!:) Banánová má 41% smetany a čokoládová 29%. To má málokterá zmrzlina :) A výhodou je, že nejsou tak moc sladké jako Häagen-Dazs.

Kopečková zmrzlina ve sladkém kornoutě (kávová a jahodová)

Aby nebylo té zmrzliny málo, tak jsem si dala ještě ve městě - v mé oblíbené cukrárně Aida. A byla jsem velmi zklamaná!:( Těšila jsem se na moji oblíbenou kávovou - takovou tu, co se prodávala dříve - má v sobě   ty malé černé kousky namleté kávy :) Ještě předchozí roky jí v Aidě měli. A teď už ne:( Jejich zmrzliny jsou tam teď takové ty chuťově umělé (jahodová nakyslá, kávová vůbec nechutnala po kávě). Asi si budu muset vyrábět zmrzlinu sama :(((

Odpolední svačina: Borůvkové smoothie (podmáslí + borůvky)


Popravdě - samotné borůvky mi chutnaly více. To smoothie totiž nebylo moc sladké.. ale zapřela jsem se - že si tam prostě žádné sladidlo nedám..musím si zvykat na méně sladké chuti :) I když teď mě napadá, že aspoň stévii jsem tam dát mohla..:)

Bezinková limonáda s melounem

V kavárně:) Původně jsem si chtěla dát třeba jen vodu.. ale tohle měli ostatní kamarádi a vypadalo to moc dobře :)

Večeře: Bezlepkové těstoviny s hovězím masem Expressmenu.cz a cuketou


Původně mělo být tohle:) Koupila jsem v Lidlu bezlepkové těstoviny, které jsou z kukuřičné a cizrnové mouky.


 Ale nakonec změna a těstoviny byly s hovězím masem :) Po uvaření nevoněly těstoviny zrovna vábně.. ale chuťově byly naštěstí dobré :) Ani bych nepoznala, že jsou nějaké jiné než semolinové, co klasicky jím :)

16 komentářů:

  1. dneska jsem dělala 3 zmrzlinový poháry, rodina jedna nenažraná :D proč si nechceš osladit třeba medem? vždyť ten je zdravý, navíc seš jak nitka, tobě to neuškodí .)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Protože když si dám do kefíru nebo podmáslí jiný ovoce (banán nebo jahody) tak mi to přijde v pohodě a nemám potřebu to sladit.. tak jsem si říkala, proč bych sladila borůvky? Zvláštní no..možná jak jsem měla ten den tolik sladké zmrzliny - tak kvůli tomu mi to přišlo málo sladké..

      Vymazat
  2. Zmrzky taky tvořím doma...teď přes léto celkem ve velkém :-)
    Vím, co do nich dám. Je to rychlovka a dobrota. Vůbec se toho neboj. I kávová je moc dobrá. Jsem kafíčková...takže i zmrzka s kousky namleté kávy přišla po vanilce, čoko, kokosové, jahodové a Peanutkové na řadu :-)
    Ty těstoviny z Lídlu jsem kupovala taky- na zkoušku... naštěstí jsou nesmrdutky:-) Už jsem je vařila...a spokojenost maximální. Nebyly rozblemcané....:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jak ty zmrzky děláš?:) Máš zmrzlinovač? Tu kávovou bych si taky ráda udělala :) Já jinak kávu ani nepiju.. ale kávovou zmrzlinu jsem milovala :)

      Vymazat
    2. Je to úplně jednoduché :-) Na zmrzlinovač doma není místo :-)
      Záleží na co mám zrovna chuť a co mám v lednici. Podle toho tvořím.
      Smíchám na kávovou: 1. tvaroh (tučný), zakysaná smetana nebo bílý jogurt (stačí pár lžiček), pak přivám med nebo i jiné sladítko (javorový sirup, agáve sirup,melasa), 1-2 lžičky mleté kávy
      2. zakysaná smetana, med, mletá káva.
      Někdy dělám z instantní...a je to taky moc dobré. Musí být dobré suroviny - tj. i káva.
      Kávu dám podle chuti...osobně dávám trošku víc...protože když je to ve stavu zmrzlém, tak chuť trošku zaniká. Někdy přidám i vanilkový extrakt nebo pastu - NE aroma- to je papundekl. Pak dám celé buďto do formiček na zmrzku...a nebo nechám v misce. A šup s tím do mrazáku. Když mám misku, tak každé cca 3/4hoďky promíchnu ... a samozřejmě ujídám- teda "degustuji". Nejsou pak v ní krystaly.
      Dělám tak vlastně všechny zmrzky. Vanilkovou, jahodovou (kousky jahod a nebo rozmačkané jahůdky), kokosovou, čokoládovou, skořicovou, zázvorovou, zkoušela jsem i mátovou, limetkovou a nově i Peanutkovou (ale tu mi včera večer rodinka zblajzla k televizi)...nebo ji nechám jen tak smetanovou, tvarohvou. Fantazii a chuti se meze nekladou :-)
      Zrovna se ochlazuji jahůdkovou s kousky jahod a s kokosem.
      Zkus a určo nebudeš zklamaná. Na léto ideální.

      Vymazat
    3. Díky moc za popis receptu Míšo :) Budu to muset zkusit :) Nejlepší je si takhle všechno vyrábět :) Aspoň vím, z čeho to je :)

      Vymazat
    4. :-) není vůbec zač.
      Určo vyzkoušej...domácí je domácí:-) Nedám na ně dopustit.

      Vymazat
  3. Taky jsem včera snídala s měduňkou :) Kávovou zmrzlinu jsem asi ještě neměla. My děláme doma banánovou, meruňkovou, tvarohovou nebo třeba z vlašských ořechů a ta je úplně nejlepší :) Večeře vypadá chutně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Copak sis dávala s meduňkou?:) A jak doma děláte zmrzlinu? Já si pořád říkám, že bych měla koupit ty formy na ledňáčky..

      Vymazat
    2. Děláme ji asi stejně jako je popsáno v komentáři výše, tak to nebudu opakovat - prostě jen jogurt a tvaroh, ochutit, zmrazit a je to. Teď je teda moje oblíbená banánovo-kakaová, hlavně proto, že je to ideální způsob, jak se zbavit 6 kilo hnědnoucích banánů, co nám doma trůní :) Formičky nemáme, používám kelímky od jogurtů nebo staré vaničky od zmrzliny.
      Meduňkou byl ozdobený tvarohovo-banánový "pudink" a k tomu čerstvý meduňkový čaj :)

      Vymazat
    3. Tyjo, 6 kg banánů, jo?:) To máte doma pěkné zásoby :) To je pak už spíše na banánový sorbet, ne?:) Tvarohovo-banánový pudink zní taky moc dobře :)

      Vymazat
    4. No můžu jen říct, že po banánovém tvarohu k snídani, banánovém smoothie na svačinu a banánové zmrzlině po obědě už banány nechci víckrát vidět :))
      Většinou je zamrazím, když jich máme tolik a pak buď nechám roztát v ranní kaši nebo rozmixuju v zmrzlinu.

      Vymazat
  4. Jé bezlepkové těstoviny, já kupuji od Sam Mills kukuřičné, ale tyhle s cizrnovou moukou musí být asi lepší, také bych je ráda zkusila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Akorát ty bezlepkové jsou většinou docela drahé.. a taky si říkám, jestli třeba nemůžou náhodou být z geneticky modifikované kukuřice..

      Vymazat
  5. Já si teda život bez zmrzliny nedovedu představit. Zrovna dneska jsem si dala makadamovou Häagen-Dazs a byla naprosto dokonalá<3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A která Häagen-Dazs Ti přijde úplně nejlepší?:) Možná si někdy udělám výlet do Makra, tak že bych tam nějakou koupila:)

      Vymazat