pátek 19. července 2013

19.7. Chlebový pátek

Jídlo


7:20 Snídaně: Mixit Fit pastelka s ovocem 


Sama od sebe bych takhle brzy jen tak nevstala, ale kvůli hrozným záchvatům kašle jsem nemohla vůbec spát :(

11:40 Dopolední svačina: Zelenina s balzamikovým octem, kváskový žitný chleba


Po snídani se mi podařilo ještě usnout, tak jsem dohnala aspoň to, co jsem v noci prokašlala :-/

14:10 Oběd: Gnocchi s pestem a kuřecím masem


Gnocchi koupené v Albertu a pesto z Kauflandu - ale moc mi to chutnalo!:)

Odpoledne jsem šla i přes své nachlazení na Degustační burzu kváskových chlebů :) (http://www.jidlozblizka.cz/doprovodny-program/dilny/degustacni-burza-kvaskovych-chlebu-aneb-slet-kvaskovych-fanatiku)
Povídali jsme si tam o pečení kváskového chleba a hlavně ochutnávali naše výtvory :) Bezva bylo, že tam byly k chlebům k dispozici i 2 marmelády od malé rodinné firmy Hradecké delikatesy (http://www.hradeckedelikatesy.cz/) - z čehož jsem měla velkou radost, že jsem je mohla konečně ochutnat :) (Snad ještě větší než z chleba:-D) Měli tam borůvkovou s mátou a malinovou s muškátovým oříškem. Ta máta v té borůvkové byla až moc výrazná (i na mě a to jsem milovnice máty!:), ale malinová mě nadchla!
Nijak jsem se neomezovala a chlebů se tam opravdu narvala k prasknutí :) (bylo jich tam totiž strašně moc, ne že bych byla tak nenechavá :) Takže jsem pak po zbytek večera neměla už vůbec ani hlad... :)

A na Sletu kváskových fanatiků jsem aspoň konečně poznala Verču z http://zghettablog.blogspot.cz/, která dokonce vyhrála soutěž o nejlepší chleba :) Tak se těším, až dá na blog recept :)

A pak ještě ještě jednu moc milou čtenářku mého blogu, kterou tímto zdravím, jestli čte ;)

Pozdní večeře: Zeleninový salát 

Ten jsem si dala až někdy hodně pozdě v noci :)

16 komentářů:

  1. Okurky s balsamikovým octem jsou v těch vedrech teď má oblíbená svačina :) A trošku závidím, že dovedeš spát tak dlouho (když ti to kašel nekazí), já se vždycky vzbudím někdy v pět a konec. Zrovna včera jsem dělala doma meruňkovou marmeládu s muškátovým oříškem a druhou várku s kardamomem a skořicí a to koření jí opravdu dodá úplně jinou chuť. Ale malinovou letos už asi nebude z čeho vytvořit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jo, v 5 ráno?:) To já jsem velký spáč :) Meruňková s kardamonem - to budu muset taky zkusit!:) To je dobrý nápad :)

      Vymazat
    2. No, chronická nespavost je potvora...ale zas toho třeba hodně přečtu :)) Určitě zkus, je výborná. A včera jsem ještě experimentovala a vytvořila meruňkovou s mákem a je hodně netradiční a překvapivě moc dobrá.

      Vymazat
    3. A kolik asi kardamonu na jaké množství ovoce jsi dávala? Ať je to tam aspoň cítit :)

      Vymazat
  2. Kváskový chléb <3 My love :-)
    Jéjda, prý brzo ráno, to je u mě už skoro pozdní dopoledne :D Já denně vstávám v 5, tak si ani neumím představit, že bych tak dlouho chrupkala, ale ty kváskové chlebíky, mňam mňam :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teda holky, vy jste úplně ranní ptáčata :) Vstávat v 5 by mě asi zabilo :-DJá standardně stávám tak v 9 :-D

      Vymazat
  3. Kašel?? :(((( Uzdravse, ať si můžeš užít ten zbytek prázdnin :( :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kašel už naštěstí odešel, ale zalehlé uši mi zůstaly :-/

      Vymazat

  4. Moc děkuji za milou zmínku! :) Doufám, že už je Ti od té doby alespoň trochu lépe... Burza byla prima a jak říkáš, neochutnat všechny ty chleby ani nešlo :) Použila jsi už při pečení to Chlebové koření? Já se stále chystám pro to Koření do moučníků, ale to chlebové si asi nepořídím, v tom doneseném chlebu bylo dost výrazné a některá z těch složek mi tam moc nesedla...Také se mi povedlo sehnat recept na dva tamní chleby - čistě žitný (něco jako Moskva) a pak cibulový, který mi tam chutnal asi nejvíce, ale překvapilo mě, že byl nejspíše z droždí, pokud byl tedy upečený přesně podle toho receptu...každopádně ale nemám ani sušenou cibuli, tak si na jeho vyzkoušení asi ještě počkám. Tak či tak, kdybys chtěla některý z těch receptů poslat, s radostí :) Ať se Ti při pečení daří! Mě včera v tom vedru chleba málem utekl z formy :) Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lépe o něco ano, jen zalehlé uši mi teda pořád ještě zůstaly :-( Štve mě, že to trvá tak dlouho. Ale včera už jsem teda začala cvičit.. po 14 dnech!:-/ Chlebové koření jsem už použila :) Ale moc jsem ho v tom chlebu nepoznala.. A kde jsi sehnala ty recepty?:) Budu ráda, když pošleš :) Pro to koření do moučníků se taky chystám :)

      Vymazat
    2. To věřím, 14 dní je dlouhá doba...:/ Tak snad to bude brzy dobré! Recepty jsem Ti poslala, i když jen 3, ty zbylé jsem doufala, že třeba někdo vyvěsí na FB stránky Jídla z blízka, ale zatím nic...nevím, kde jinde by byly, nebo jestli už se to promlčelo...je to škoda, moc ráda bych zkusila i některé další recepty, výborných chlebů tam bylo spousta.

      Vymazat
  5. Hmm, nedávno jsem měla podobné gnocchi v restauraci, akorát tam nebylo kuřecí maso, ale mozzarella. Mňam:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tu muselo být taky moc dobré :) Já už mozarellu dlouho neměla..

      Vymazat
  6. 7.20 brzo? já tak vstávám normálně :D brzo je ve 3.30 :D chleba dost zasytí, ale chápu, když ti něco chutná, taky mám problém si říct dost :D

    OdpovědětVymazat
  7. ... aneb jak jsem dostala chuť na gnocchi! :-D

    OdpovědětVymazat