neděle 30. června 2013

30.6. Perníková neděle

Jídlo


Snídaně: Špaldový perník z parního hrnce, bílý jogurt s jahodami a modrými hrozny



Už jste někdy měli buchtu z parního hrnce?:) Perník se moc povedl! Tady je recept :) Dala jsem si nakonec i větší kus, než je na fotce ;)

Gainer po tréninku

Svačina: Celozrnný chleba s arašídovým máslem z LIDLu, mrkev

Oběd: Pstruh se špaldou a rajčaty

Odpolední svačina: 2 kopečky zmrzliny (borůvková Wellnes z 80% ovoce a sníženým obsahem cukru a extra čokoládová) - zmrzlina byla moc dobrá!:)

Čaj Maté carnival
Arašídy ve Wasabi
2 toasty s máslem, hermelínem a brusinkami

(návštěva čajovny, jak jste možná poznali :)

Večeře: Květák vařený v parním hrnci, 2 vajíčka natvrdo a celozrnný chleba

Zní to obyčejně, ale kupodivu dobré :) Parní hrnec je super:)

Trénink

Aktivita: Posilovna - trénink

Cvik na záda na levý extenzor (který mám oslabený) 4x12

Stahování horní kladky před hlavou 3x12 (15 kg)

Přítahy na TRX 4x10

Přítahy činek k bradě 4x8 (4kg, 7,5 kg 7,5kg, 7,5 kg)

Rozpažky 3x12 (3 kg)

Bicepsovy zdvih jednoruční činky s oporou o koleno 3x14 (6x s 5 kg a 8x se 4 kg:)

Cvik na břicho - výdrž 45 s vleže s nohama mírně nad zemí (3x)

Cvik na břicho (střídavě loktem k protilehlému koleni) 3x12

13 komentářů:

  1. Jé, perník, ten už jsem neměla dlouho! Musím si nějaký napéct, jen co budu doma. V parním hrnci peče babička a bývá to moc dobré. Koupila sis nějaký nový, že v něm děláš buchtu i večeři? Nebo jen experimentuješ? :)
    U rozpažek mám pocit, že 3 kg jsou moje životní maximum a na víc by bylo proti přírodě :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teda to máš pokrokovou babičku :) Nový ne :) Jen jsem ho zas vytáhla..kvůli pstruhovi :) Tak ně napadlo tam pak zkusit i perník :)
      Já rozpažky začínala dělat s 1 kg, tak se teď fakt divím, že to zvládám s 3 kg :) Ale je to fakt tak tak, abych vůbec udělala 3x těch 12 opakování :) Takže si myslím, že víc taky jen tak nedám a ty 3 jsou na hodně dlouho maximum :) Stejně jako u přítahů činek k bradě - jsou ty 7,5 kg taky maximum, které ke konci skoro nedávám..:)

      Vymazat
    2. Přítahy dělám jen s 5 kg, protože je moc nemusím a mám je většinou jen jako takový doplněk na konec. U těch rozpažek jsem ale koukala, že i spousta kluků u nás v posilovně si bere ty trojkové činky, takže asi jdou tyhle svaly posílit fakt těžko :)

      Vymazat
  2. z parního hrnce? to zní suprově! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. že jo?:) Ještě by to chtělo pak porovnat - jaký je chuťový rozdíl mezi klasickou troubou a parním hrncem:)

      Vymazat
  3. perník z parního hrnce zní opravdu zajímavě a vypadá moc hezky :) čajovna mi docela chybí, taky bych si do nějaké zašla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já do čajoven chodím už od 14 moc ráda :) Máme tu v Brně jednu zaměřenou na hraní deskových her - dají se tam půjčovat - tak je to fajn :)

      Vymazat
  4. Také už jsem pekla na páře a dopadlo to dobře, měla bych to zase obnovit :) Ten tvůj vypadá fakt skvěle! Milovala jsem čajovny, to útulno tam, se správnýma lidma, jéé =)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já v parním hrnci dělám ráda hlavně ryby :) A celkově maso :) A teď už čajovny nemiluješ?:) Já mám čajovny taky mnohem raději než jiné podniky.. aspoň si tam mám co dát :) Kdežto jinde si dám tak akorát vodu.. když nechci nic sladkého ani alkohol

      Vymazat
  5. tys dělala perník v papiňáku (je to parní hrnec, že? :D) ? tak to klobouk dolu, to už je fakt experiment :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Papiňák je tlakový hrnec, to je zas něco trochu jiného :) Tam nevím, jestli by šel udělat perník.. :)

      Vymazat