sobota 8. června 2013

Protein WPC 80 od Extrifitu - recenze

Rozšiřuje se mi množství vyzkoušených proteinů, takže je tu další recenze :)



Protein WPC 80 jsem už vyzkoušela dokonce ve dvou příchutích: vanilka a borůvka, protože se prodává i po 250 g sáčcích, což vidím jako jeho velkou výhodu :)

Je to opět syrovátkový protein (jiné já ani nezkouším :) V názvu má sice 80, ale bílkovin má o něco méně - 76,5 % - 78,7 % - liší se podle příchuti. Ale pořád je to dost :) Hlavní složkou je syrovátkový CFM (mikrofiltrovaný) proteinový koncentrát.

Podle mně je tento protein pro většinu z nás (myslím holky, co cvičí podobně jako já) dostačující. Takže pokud se Vám nechce dávat tolik peněz za Reflex Nutrition, tak tohle je dobrá varianta :)

Já si ho koupila primárně na pečení a různé podobné pokusy - jako např. proteinová pěna a tak :) 

A teď k chuti :)

Vanilka:


Vanilku jsem koupila spíše jako takovou neutrální příchuť, která se bude hodit na ovocné proteinové pěny nebo do buchet. Ale několikrát jsem ji ochutnala i jako proteinový nápoj a okouzlila mě! Moc dobrý protein! Sice běžně vanilkové příchuti neholduju, protože mi připadá moc obyčejná - ale zase - na vanilkové chuti asi není co zkazit :) Opravdu mile mě překvapila a asi bych se nechala přesvědčit i do velkého balení proteinu v táhle příchuti :)


Borůvka:



Na borůvku jsem byla hodně zvědavá, protože se moc často proteiny v téhle příchuti neprodávají. Navíc má ve složení i sušené mleté borůvky! Ale byla jsem zklamaná, chuť tohoto proteinu je stejně jako jeho barva - taková "nemastná, neslaná", jak se říká. Borůvky ani moc cítit nebyly. Spíš jen sladká chuť. 

Takže začínám chápat, proč bývají klasikou příchuti jako je vanilka, čokoláda, jahoda.. :) Mezi borůvkou a vanilkou už bych teď jednoznačně volila vanilku :) 

Vím, že tento protein asi zkoušelo více z Vás díky akci u Monči - takže jaké jsou Vaše zkušenosti?:)

18 komentářů:

  1. Mě zase moc chutnala ta borůvková varianta :-D, ale nejvíce asi banán ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je zajímavý :) A přišlo Ti, že tam cítíš ty borůvky?

      Vymazat
  2. tenhle jsem taky měla - čokoláda kokos :) ze začátku jsem byla nadšená a hrozně mi chutnal, ale po nějaké době už se zdál takový nevýrazný a skoro bez chuti....od přítele jsem ale ochutnávala několik proteinů (ale značku si nepamatuju:D), a všechny byly chuťově několikanásobně lepší, a tak přemýšlím jaký jiný koupit, nebo jestli vůbec nějaký, dávám si to vždycky jen do koktejlu s banánem, jako takové zpestření, takže zase nějakou extra chuť nepotřebuju....no jsem nerozhodná D:

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To by mě fakt zajímalo jaké to byly - ty od toho přítele :) Nechceš se ho zeptat?:) To já si dávám protein do gaineru po tréninku :) A někdy i ráno k snídani :)

      Vymazat
  3. A já bych si nejradši dala čerstvé borůvky s vanilkovou zmrzlinou :) No jo, nejsem proteinová... Ale souhlasím s těma klasickýma příchutěma, ono čím víc rádoby zajímavá chuť, tím víc umělých látek a nebo naopak prostě ve výsledku chuť nulová.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čerstvé borůvky s vanilkovou zmrzlinou by byly určitě super:) Ale třeba taková proteinová pěna je super:) Ale asi by to šlo udělat i bez proteinu :)

      Vymazat
  4. Já vyzkoušela čoko-kokos, banán, jahodu a vanilku. Nejvíce mě asi oslovil banán, protože banány naprosto miluju. Nicméně ani ostatní příchutě mi nepřišly špatné. :))
    Teď jsem přesídlila na ISO 90 %, ale u Extrifitu zůstávám. :))

    OdpovědětVymazat
  5. Měla jsem od nich všechny i to 2kg balení vanilky, protože mi chutnala nejvíce, ale po čase se mi hrozně "přepila" a přišla mi moc sladká.. v tom je třeba ta borůvka lepší, že je méně výrazná

    :) chtělo by to zase nějakou akci, už mám zbytky tak na týden..:(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No 2 kg proteinu, to by se mi přepil asi každý :) Na jak dlouho jsi to měla?:)

      Vymazat
  6. tento protein jsem si chtěla koupit, asi hlavně proto, že ho má skoro každý, ale nakonec jsem se od něj odklonila, jelikož cenově není nejlevnější a sehnala jsem si mnohem lepší a cenově výhodnější :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A v čem lepší? Jaký? Myslíš Syntrax - Matrix 5.0?

      Vymazat
  7. měla jsem stejné příchutě - vanilku, borůvku a ještě jahodu...borůvka mi opravdu přijde nevýrazná, ale rozmíchaná s tvarohem je super :) k vanilce nemám výhrad, je moc dobrá :) a jahoda tatkéž :)

    OdpovědětVymazat
  8. WPC miluji, a zrovna nejradši mám borůvku a čoko-kokos! No, co člověk, to chuť:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) A cítíš tam ty borůvky? Mně to příjde spíše pouze sladké.. chuť borůvek není moc výrazná. Ale čoko-kokos zní lákavě :)

      Vymazat
  9. no to mě poser, to byla ale recenze

    OdpovědětVymazat
  10. Já mám skvělé zkušenosti s proteinem od firmy nu3tion.cz - http://www.nu3tion.cz/proteiny
    Nejenom, že jsou bez přídavných látek, ale i skvěle chutí a jsou za super peníze v porovnaní s jinýma. Jsem proste spokojena a můžu jenom doporučit.

    OdpovědětVymazat