čtvrtek 14. února 2013

13.2. Olejová středa

Často si připravuju kuřecí maso na pánvi na oleji a začala jsem se tedy zaobírat tím, který olej je pro tento účel ze zdravotního hlediska nejvhodnější.
Pátrala jsem na netu a dozvěděla jsem se nejvhodnější a tepelně nejstabilnější je rafinovaný olivový olej a olej řepkový. Naopak nevhodný pro delší smažení je slunečnicový olej.

Nakonec jsem ale v Kauflandu koupila olej rýžový:)

Má totiž vysoký bod přepálení - až 215°C, je bez cholesterolu a má vysoký obsah přírodních antioxidantů. Více o něm: http://www.suriny.eu/ 

Jídlo


Snídaně: Bílá Hollandia s ovesnými vločkami, slunečnicovými semínky a kiwi, protein Reflex Nutrition

Oběd: Texaské chilli (hovězí, vepřové a kuřecí maso) s rýží

Zase menza. Sice nemám ráda pálivá jídla, ale riskla jsem to, protože v menze to stejně nepálí.. a nemýlila jsem se :)

Odpolední svačina: Koktejl z rozmixovaných jahod a kefírového mléka :)

Večeře: Lilek zapečený s mozarellou a rajčatovým sugem 

Tenhle recept dělávám pravidelně - je to recept podle S Italem v kuchyni: http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Melanzane-alla-parmigiana, jen jsem tentokrát zapomněla parmazán. Je to jídlo poněkud zdlouhavé na přípravu, ale chuťově moc dobré!

Suroviny: (na fotce chybí celozrnná pšeničná mouka)


Nevypadá to sice úplně esteticky, jídlo nedrží totiž tvar, ale je to fakt dobrota :) Pěkně jsem se přejedla..:-/ :)

Trénink


Aktivita: Rotoped 1h.


3 komentáře:

  1. ňam, to jídlo vypadá krásně :)

    OdpovědětVymazat
  2. Na kolik korunek vyšel ten olej?
    Jinak ta večeře vypadá naprosto luxusně. Lilek jsem ještě nejedla. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 95 Kč.. takže docela drahá záležitost :-/ Ale říkám si, že pořád je lepší utratit stovku za dobrý olej, než ho dát někde např. za alkohol atd.:)
      Já mám lilek hrozně ráda:) Zvlášť díky tomuto jídlu :)

      Vymazat