Pátrala jsem na netu a dozvěděla jsem se nejvhodnější a tepelně nejstabilnější je rafinovaný olivový olej a olej řepkový. Naopak nevhodný pro delší smažení je slunečnicový olej.
Nakonec jsem ale v Kauflandu koupila olej rýžový:)
Má totiž vysoký bod přepálení - až 215°C, je bez cholesterolu a má vysoký obsah přírodních antioxidantů. Více o něm: http://www.suriny.eu/
Jídlo
Snídaně: Bílá Hollandia s ovesnými vločkami, slunečnicovými semínky a kiwi, protein Reflex Nutrition
Oběd: Texaské chilli (hovězí, vepřové a kuřecí maso) s rýží
Zase menza. Sice nemám ráda pálivá jídla, ale riskla jsem to, protože v menze to stejně nepálí.. a nemýlila jsem se :)
Odpolední svačina: Koktejl z rozmixovaných jahod a kefírového mléka :)
Večeře: Lilek zapečený s mozarellou a rajčatovým sugem
Tenhle recept dělávám pravidelně - je to recept podle S Italem v kuchyni: http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Melanzane-alla-parmigiana, jen jsem tentokrát zapomněla parmazán. Je to jídlo poněkud zdlouhavé na přípravu, ale chuťově moc dobré!
Suroviny: (na fotce chybí celozrnná pšeničná mouka)
Nevypadá to sice úplně esteticky, jídlo nedrží totiž tvar, ale je to fakt dobrota :) Pěkně jsem se přejedla..:-/ :)
Trénink
Aktivita: Rotoped 1h.
ňam, to jídlo vypadá krásně :)
OdpovědětVymazatNa kolik korunek vyšel ten olej?
OdpovědětVymazatJinak ta večeře vypadá naprosto luxusně. Lilek jsem ještě nejedla. :))
95 Kč.. takže docela drahá záležitost :-/ Ale říkám si, že pořád je lepší utratit stovku za dobrý olej, než ho dát někde např. za alkohol atd.:)
VymazatJá mám lilek hrozně ráda:) Zvlášť díky tomuto jídlu :)