Sehnala jsem konečně jahody, tak jsem se pustila zase do pečení :)
INGREDIENCE:
340 g jemných ovesných celozrnných vloček (z Lidlu)
500 g bílého jogurtu (Hollandia)
1 hrníček mléka
4 vejce
40 g vanilkového proteinu
8 lžiček arašídového másla
špetka sukralózy s příchutí karamel
POSTUP:
V kastrůlku jsem ohřála mléko a v něm rozpustila arašídové máslo. Oddělila jsem bílky od žloutků a z bílků ušlehala sníh. Žloutky jsem prošlehala s proteinem a přidala ohřáté mléko s arašídovým máslem a jogurt. Pak jsem postupně přisypávala ovesné vločky a promíchávala. Nakonec jsem přidala špetku sukralózy s příchutí karamel a opatrně vmíchala sníh.
Plech jsem vymazala olivovým olejem a vysypala pohankovou kaší Nomina. (stejně to nepomohlo a trochu se to připeklo) Nalila jsem na plech těsto a naskládala na něj na plátky nakrájené jahody.
Pekla jsem na 180° přibližně 40 minut. A tady je výsledek:
Moc dobrá buchta! :) S sukralózou to radím nepřehánět, má vysokou sladivost. Možná jsem ji tam dala až moc (necelý 1g)
Vypadá moc krásně! :))
OdpovědětVymazatDěkuju:)
VymazatHele jako! Mám hlad. A tady ještě tohle. :D
OdpovědětVymazatTo budu muset brzy vyzkoušet, vypadá to parádně!!
:-D Vyzkoušej, je to snadné a ani k tomu není potřeba moc ingrediencí :) To arašídové máslo by tam asi ani být nemuselo :)
Vymazatjistě by šla i bez proteinu viď? furt jsem si ho nekoupila :D ale prostě, mňaaam!:D
OdpovědětVymazat