neděle 3. února 2013

Jogurtovo-proteinová buchta s jahodama


Sehnala jsem konečně jahody, tak jsem se pustila zase do pečení :)

INGREDIENCE:


340 g jemných ovesných celozrnných vloček (z Lidlu)
500 g bílého jogurtu (Hollandia)
1 hrníček mléka
4 vejce
40 g vanilkového proteinu
8 lžiček arašídového másla
špetka sukralózy s příchutí karamel


POSTUP:


V kastrůlku jsem ohřála mléko a v něm rozpustila arašídové máslo. Oddělila jsem bílky od žloutků a z bílků ušlehala sníh. Žloutky jsem prošlehala s proteinem a přidala ohřáté mléko s arašídovým máslem a jogurt. Pak jsem postupně přisypávala ovesné vločky a promíchávala. Nakonec jsem přidala špetku sukralózy s příchutí karamel a opatrně vmíchala sníh.
Plech jsem vymazala olivovým olejem a vysypala pohankovou kaší Nomina. (stejně to nepomohlo a trochu se to připeklo) Nalila jsem na plech těsto a naskládala na něj na plátky nakrájené jahody.


Pekla jsem na 180° přibližně 40 minut. A tady je výsledek:


Moc dobrá buchta! :) S sukralózou to radím nepřehánět, má vysokou sladivost. Možná jsem ji tam dala až moc (necelý 1g)



5 komentářů:

  1. Hele jako! Mám hlad. A tady ještě tohle. :D
    To budu muset brzy vyzkoušet, vypadá to parádně!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-D Vyzkoušej, je to snadné a ani k tomu není potřeba moc ingrediencí :) To arašídové máslo by tam asi ani být nemuselo :)

      Vymazat
  2. jistě by šla i bez proteinu viď? furt jsem si ho nekoupila :D ale prostě, mňaaam!:D

    OdpovědětVymazat