neděle 8. září 2013

1.8. Ledňáčkový čtvrtek

Tak jsem zase nakupovala ve zdravé výživě :) Hlavně teda zásoby mouky na chleba :)


Ty otruby jsem chtěla vyzkoušet, ale zatím ještě moc nevím, do čeho je budu využívat... jak je využíváte vy?

Jídlo


Snídaně: Jáhlová exotická kaše (s kardamonem, banánem, kokosem a nektarinkou)

  Tak jsem si tu dobrou kaši ještě zopakovala:)

Taky jsem se rozhodla, že si zkusím vyrobit zmrzlinu :) Teda spíše ledňáčky - protože jsem si koupila v Tchibu silikonové formičky :)


Nakrájela jsem mango na malé kousíčky a dala ho asi na hodinu do mrazáku. Pak jsem ho rozmixovala se smetanou a přidala trochu tvarohu. Směs jsem nalila do formiček a dala přes noc do mrazáku.


Druhý den jsem rozpustila pár kostek 80% čokolády a ledňáčky pomocí lžičky polila a posypala mletými lískovými ořechy :)


Nicméně s chutí nejsem vůbec spokojena :( Ledňáček byl hrozně zmrzlý a byly v něm dost krytalky ledu:( Chuť manga taky moc nevynikla. Příště by to asi chtělo více manga a méně smetany. Co myslíte?

Večeře: Těstoviny se syrovátkovým sýrem a zeleninou a olivami



Trénink

Aktivita: Crossfitový trénink

20x vesla
30x dámské kliky (kliků spíše 25)
40x sedy-lehy
50x široké dřepy

A to celé 3x dokola s 4 min. pauzou :)

9 komentářů:

  1. Do té zmrzky to chce spíš více procentní smetanu, pak se většinou podaří. Teda, to jsou zásoby mouky! Otruby používám jako přídavek k vločkám, když si dělám kaši, nebo když třeba peču ovesné sušenky, většinou dávám tak lžíci otrub na 2-3 lžíce vloček.

    OdpovědětVymazat
  2. Ty formičky na zmrzku jsou parádní

    OdpovědětVymazat
  3. Tak mouky jsem také nasyslila do zásoby na pečení, stejně jako ty, jinak otruby dávám pravidelně do (skoro všech) kaší - a moc mě těší, že ti ta exotická zachutnala :-) Otruby můžeš třeba i přihodit do jogurtu apod. (ale pozor, je to v podstatě vláknina, měla by se používat tak lžička max. denně, když je toho moc, začně vytahovat železo z těla...);-)
    Ta zmrzka vypadá naprsto úúúžasně, ale chápu, že zmrzlé krystalky jsou špatné, taky se mi to stalo, prý to je tím, jak se to "pomalu" zamrazuje, u výrobců to probíhá jinak no, tak asi nezbývá. než dojít pro toho kupovaného Ledňáčka :D

    OdpovědětVymazat
  4. Jsi vykoupila všechny druhy mouky, ne? Tchibo má úžasné výrobky. Třeba se ti zmrzka příště povede víc:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Skoro :) Ale brala jsem aspoň ty nejlevnější značky :)

      Vymazat
  5. Ahojky, zrovna jsem narazila na tvůj blog a vypadá to tady moc hezky;) O formičkách na zmrzky přemýšlím celé léto, ale nakonec mi to přišlo zbytečné, většinou jsem měla podobnou zkušenost jako ty - byly v tom hodně krystalky ledu, teď je mou nejoblíbenější "zmrzlinou" jen rozmixovaný zmrzlý banán s trochou mléka a například kakaem nebo arašídovým máslem;)

    OdpovědětVymazat
  6. Co takhle vyradit "damske" kliky a cvicit normalne normalni? Staci jich udelat pet poradnejch, myslim, ze by jsi mela lepsi vysledky. :)) Domaci nanuk vypada vyborne!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V klasickém posilovacím tréninku dělám i normální :) To většinou dělám 6 klasik + 6 dámských - 3 série :)

      Vymazat