pátek 4. října 2013

Co piju při tréninku a po tréninku

Při tréninku


Po většinu dne piju buď čistou vodu nebo neslazené čaje, ale při tréninku dělám výjimku a dávám si iontový nápoj. Jeho účelem je doplnit minerály, protože při tréninku se člověk hodně potí.





Po tréninku


Hodně z Vás řeší - co si dát po tréninku za jídlo. Já jsem stále v režimu, kdy se snažím především nabírat svalovou hmotu - takže volím GAINER.

GAINER by měl obsahovat co nejrychleji vstřebatelné cukry a proteiny, aby se tělo po tréninku nezatěžovalo trávením.

Gainer se dá koupit sice už hotový, ale já si míchám vlastní, protože to vychází levněji :) Stačí využít protein a k tomu dokoupit sacharidy. Mělo by se dávkovat 0.4g proteinu/1kg mojí hmotnosti a 0.8g sacharidů/1kg.


1. Nejprve dám jednu odměrku syrovátkového proteinu. Používám tenhle: http://eshop.aktin.cz/proteiny/pharma-whey-ht--phd-nutrition-2270g V příchutí čoko/cookie a je opravdu výborný!:)


2. Přidám 1 odměrku Dextrózy.


3. 1 odměrku Maltoxu:



4. V shaku promíchám :)


Je to taková moje odměna za cvičení :)

Další možnost by byla koupit si gainer už předpřipravený: http://www.foractiv.cz/instant-mass-native-27kg-banan/d-70427/ který je komplexnější, ale taky ovšem zase dražší.

A co vy? Používáte iontové nápoje nebo gainery? A jaké?

3 komentáře:

  1. Já jsem ionťáky nikdy nepoužívala, ovšem do té doby, než mi je nabídli v posilovně, takže teď už si pravidelně dopřávám při každém tréninku (tzn. 3x týdně).
    Po tréninku klasika - protein (v mém případě ISO 90 % od Extrifitu).

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, můžu se prosím zeptat, kolik sacharidů denně máš doporučeno pro nabírání svalové hmoty, a zda za tu dobu, co takhle jíš, vidíš nějaké změny? Děkuji! :) Eva

    OdpovědětVymazat
  3. Ten iontový nápoj bych do sebe nelil ani za nic. Barvivo tartrazin (E102), k tomu sladidla sacharin (E954) a pěknej hnus cyklamát sodný (E952) - u nás původně zakázaný, poté legislativou EU opět povolený, v USA zakázaný. Cyklamát je spojovaný s rakovinou močového měchýře.

    Pastelko, nepij ten hnus :)

    OdpovědětVymazat